HDMI CEC

Betekent de komst van de HDMI CEC het einde van de afstandsbediening? CEC staat voor Consumer Electronics Control en het gaat om het centraal aansturen van meerdere apparaten die in veel woonkamers staan.

In het meest ideale geval kunnen apparaten zoals de televisie, Blu-ray speler, AV-receiver, game console en natuurlijk de geluidsinstallatie via HDMI en dan middels CEC worden bediende.

Maar of de CEC ook daadwerkelijk functioneert, zal niet alleen van de HDMI kabel afhangen van het apparaat zelf. De CEC-standaard bestaat weliswaar sinds de invoering van HDMI, maar het wordt pas sinds een korte tijd in de meeste apparaten ondersteund.

Dat fabrikanten dit nog niet op hebben gepikt, betekent ook dat er weinig huishoudens zijn alle apparaten met een HDMI-aansluiting ook daadwerkelijk CEC ondersteunen. Zo was het CEC oorspronkelijk als een overkoepelend standaard bedacht en losgekoppeld van een werk.

Voor meer informatie over HDMI CEC kun je het beste even de website van RU Connected.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*